Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane zastąpią w podanym daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 647
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1621
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 350
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 647
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1621
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 350
Składniki
1 - Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry. 2 - Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. 3 - Tak rozłożone plastry zwijamy, zwinięte wkładamy do otworu formy wyłożonego papierem. 4 - Dokładamy kilka plasterków formując różę. 5 - Uformowane róże polewamy odrobiną oleju rzepakowego, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. 6 - Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut. 7 - Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki. Smacznego !!!