Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane zastąpią w podanym daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99090
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5106
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99090
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5106
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
1 - Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry. 2 - Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. 3 - Tak rozłożone plastry zwijamy, zwinięte wkładamy do otworu formy wyłożonego papierem. 4 - Dokładamy kilka plasterków formując różę. 5 - Uformowane róże polewamy odrobiną oleju rzepakowego, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. 6 - Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut. 7 - Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki. Smacznego !!!