Do góry

Dodatki Przepis na:

Rozmarynowe ziemniaczki

Rozmarynowe ziemniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10159

Dodano:

Odsłon: 5012

Wcześniej podgotowane są wyjątkowo kremowe wewnątrz.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w zależności od wielkości na szóstki albo ósemki.

    Podgotowałam je 10 minut, potem odlałam wodę.
    Do ziemniaków dodałam kilka łyżek oliwy, i przyprawy. Z rozmarynem trzeba uważać, żeby ziemniaki nie wyszły drewniane w smaku. Ziemniaki wytrząchałam w garnku, kolistymi ruchami, aby przyprawy równo się rozeszły.

    Wyłożyłam je na skropionym oliwą papierze do pieczenia, tak aby się nie stykały.

    Spędziły w sumie godzinę w piekarniku w 190 stopniach, w połowie czasu trzeba je obrócić.



  2. Pieczone ziemniaki z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy są o wiele zdrowsze. Rozmaryn wyjątkowo podkreśla smak ziemniaków.

    Podałam je z sosem czosnkowym: śmietana 18%, plus czosnek, sól i pieprz.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (48)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń