Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kraj to obyczaj, tutaj wykorzystałam libańską wersję, sekretem każdej jest podsmażenie makaronu,
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 23
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 23
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Ryż powinien być okrągły, nie puszczający skrobi. W moim miasteczku nie było makarony vermicelli i sprawdziły się cieniutkie niteczki. Jeszcze przyprawy, w zależnosci od kraju doprawiany jest w różny sposób, lub nawet jest bez ekstra dodatków. Miałam przyprawę libańską 7 przypraw. Można użyć samego cynamonu, lub bez niczego. Można dodać też smażonej cebuli, czosnku, rodzynek.
Ryż płucze się kilkukrotnie. Makaron podsmaża się na rumiano, dodaje się przyprawy i ryż, chwile podsmaża i zalewa się bulionem. Gotuje się do miękkości, i potem jeszcze zostawia na 5 minut po wyłączeniu ognia pod przykryciem.
Smacznego :)