Do góry

Dodatki Przepis na:

Ryż po zanzibarsku według Ewy Wachowicz

Ryż po zanzibarsku  według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 264 Ocena: 1472

Dodano:

Odsłon: 1752

Aromatyczny ryż. Przepis pochodzi z 424. odcinak programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka kuminu
  • kilka goździków
  • kilka ziarenek kardamonu
  • kilka kawałków kory cynamonu
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka soli
  • mięta do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż po zanzibarsku według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzać oliwę i uprażyć na niej wszystkie przyprawy. Wsypać ryż. Przesmażyć. Zalać szklanką wody i mleczkiem kokosowym. Posolić i ugotować. Jeśli płyn wyparuje, dolać wody.

  2. Przełożyć do miski i udekorować listkiem mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń