Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany ryż można użyć do sałatek rybnych lub mięsnych. Ryż jest sypki w przeciwieństwie do bardziej kleistego podawanego do chińszczyzny.
Patelnia/ garnek, łyżka, naczynie z miarką, waga
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 92
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5291
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 92
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5291
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem kardamonu przez 3-4 minuty, nie doprowadzając do zbytniego zabrązowienia.
Do patelni dodajemy suchy ryż i smażymy około 5 minut Ali do momentu, kiedy ryż zacznie brązowieć.
Następnie dodajemy zimną wodę lub wywar z warzyw, przykrywamy patelnię i gotujemy na najmniejszym palniku na najmniejszym ogniu dopóki ryż nie zaabsorbuje wody.
Po tym czasie wyłączamy ogień i zostawiamy pod przykryciem następne 5 minut. Podajemy z mięsem, warzywami lub dodajemy do sałatek.