Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swojskiego polskiego obiadu lub jako samodzielne danie dla wegetarian.
Garnek, sitko, łyżka
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 892
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 892
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przenosimy z sitka do garnka.
Zalewamy wodą i dodajemy kardamon, oraz mrożone warzywa. Gotujemy pod przykryciem na najmniejszym palniku na najmniejszym płomieniu, co trwa około 20 minut.
Sprawdzamy od czasu do czasu wodę. Kiedy ryż zaabsorbuje wodę, wyłączamy i czekamy około 10-15 minut, kiedy ryż "dojdzie".