Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swojskiego polskiego obiadu lub jako samodzielne danie dla wegetarian.
Garnek, sitko, łyżka
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 389
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 926
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 97
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 57
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 389
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 926
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 97
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 57
Składniki
Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przenosimy z sitka do garnka.
Zalewamy wodą i dodajemy kardamon, oraz mrożone warzywa. Gotujemy pod przykryciem na najmniejszym palniku na najmniejszym płomieniu, co trwa około 20 minut.
Sprawdzamy od czasu do czasu wodę. Kiedy ryż zaabsorbuje wodę, wyłączamy i czekamy około 10-15 minut, kiedy ryż "dojdzie".