Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swojskiego polskiego obiadu lub jako samodzielne danie dla wegetarian.
Garnek, sitko, łyżka
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przenosimy z sitka do garnka.
Zalewamy wodą i dodajemy kardamon, oraz mrożone warzywa. Gotujemy pod przykryciem na najmniejszym palniku na najmniejszym płomieniu, co trwa około 20 minut.
Sprawdzamy od czasu do czasu wodę. Kiedy ryż zaabsorbuje wodę, wyłączamy i czekamy około 10-15 minut, kiedy ryż "dojdzie".