Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swojskiego polskiego obiadu lub jako samodzielne danie dla wegetarian.
Garnek, sitko, łyżka
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4287
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29458
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 188
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18922
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4287
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29458
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 188
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18922
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 813
Składniki
Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przenosimy z sitka do garnka.
Zalewamy wodą i dodajemy kardamon, oraz mrożone warzywa. Gotujemy pod przykryciem na najmniejszym palniku na najmniejszym płomieniu, co trwa około 20 minut.
Sprawdzamy od czasu do czasu wodę. Kiedy ryż zaabsorbuje wodę, wyłączamy i czekamy około 10-15 minut, kiedy ryż "dojdzie".