Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swojskiego polskiego obiadu lub jako samodzielne danie dla wegetarian.
Garnek, sitko, łyżka
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 120
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 124
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 374
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3715
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 120
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 124
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 374
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3715
Składniki
Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przenosimy z sitka do garnka.
Zalewamy wodą i dodajemy kardamon, oraz mrożone warzywa. Gotujemy pod przykryciem na najmniejszym palniku na najmniejszym płomieniu, co trwa około 20 minut.
Sprawdzamy od czasu do czasu wodę. Kiedy ryż zaabsorbuje wodę, wyłączamy i czekamy około 10-15 minut, kiedy ryż "dojdzie".