Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salsa wielu osobom kojarzy się głownie z ognistym tańcem, a to także wyśmienity dodatek do potraw, mający swoje korzenie w kuchni meksykańskiej. To rodzaj zimnego, gęstego i pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno krojonych warzyw, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół. Świetnie komponuje się nie tylko z tacos czy nachos, ale także z rodzimymi podpłomykami lub świeżą bagietką. W sezonie grillowym szczególnie polecam do wszystkich rodzajów mięs.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 505
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 505
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 398
Składniki
Posiekać cebulę lub dymkę i polać częścią soku z limonki (jeśli nie macie, można w ostateczności dać odrobinę octu winnego), pomidory pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę; podobnie z papryczką. Całość wymieszać w misce, dorzucać stopniowo posiekaną kolendrę (chodzi o to, by nie zdominowała smaku; jeśli nie lubicie, nie dodawajcie), doprawić solą i pieprzem; wymieszać.