Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salsa wielu osobom kojarzy się głownie z ognistym tańcem, a to także wyśmienity dodatek do potraw, mający swoje korzenie w kuchni meksykańskiej. To rodzaj zimnego, gęstego i pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno krojonych warzyw, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół. Świetnie komponuje się nie tylko z tacos czy nachos, ale także z rodzimymi podpłomykami lub świeżą bagietką. W sezonie grillowym szczególnie polecam do wszystkich rodzajów mięs.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Posiekać cebulę lub dymkę i polać częścią soku z limonki (jeśli nie macie, można w ostateczności dać odrobinę octu winnego), pomidory pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę; podobnie z papryczką. Całość wymieszać w misce, dorzucać stopniowo posiekaną kolendrę (chodzi o to, by nie zdominowała smaku; jeśli nie lubicie, nie dodawajcie), doprawić solą i pieprzem; wymieszać.