Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salsa wielu osobom kojarzy się głownie z ognistym tańcem, a to także wyśmienity dodatek do potraw, mający swoje korzenie w kuchni meksykańskiej. To rodzaj zimnego, gęstego i pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno krojonych warzyw, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół. Świetnie komponuje się nie tylko z tacos czy nachos, ale także z rodzimymi podpłomykami lub świeżą bagietką. W sezonie grillowym szczególnie polecam do wszystkich rodzajów mięs.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 244
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17416
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 365
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 6545
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 244
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17416
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 365
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 6545
Składniki
Posiekać cebulę lub dymkę i polać częścią soku z limonki (jeśli nie macie, można w ostateczności dać odrobinę octu winnego), pomidory pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę; podobnie z papryczką. Całość wymieszać w misce, dorzucać stopniowo posiekaną kolendrę (chodzi o to, by nie zdominowała smaku; jeśli nie lubicie, nie dodawajcie), doprawić solą i pieprzem; wymieszać.