Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zielony, ziołowy sos idealnie sprawdzi się do mięs, ryb czy kanapek. Mój P. jada go na zwykłej grzance z żytniego chleba.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4001
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1060
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4001
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1060
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Natkę pietruszki, bazylię i miętę bardzo drobno siekamy. Przekładamy do miski. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i delikatnie solimy. Rozgniatamy płaską stroną noża na gładką masę. Korniszony kroimy w drobną kostkę a fileciki anchois drobno siekamy. Dorzucamy kapary i wszystko razem (czosnek, anchois, korniszony i kapary) jeszcze raz siekamy aby składniki się połączyły. Masę przekładamy do ziół. Dodajemy łyżkę musztardy i wlewamy tyle oliwy aby składniki dały się mieszać (ok 3 łyżki). Dodajemy ocet, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy