Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny schab środkowy zrobiony w szynkowarze, nacierany czosnkiem, papryką i pieprzem ziołowym. W smaku jest bardzo miękki, delikatny i co ważne, soczysty a to jest najważniejsze dla schabu.
szynkowar, woreczek do szynkowaru, pojemnik do peklowania
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1063
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 66
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1063
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 66
Składniki
Peklowanie: Peklowanie na mokro 4 dni, według tabeli Dziadka. sól peklowa według tabeli peklowania na mokro 'Dziadka' woda według tabeli peklowania na mokro 'Dziadka' cukier według tabeli peklowania na mokro 'Dziadka'
Zapeklowany schab płuczemy z solanki i osuszamy ręczniczkiem papierowym. Nacieramy przygotowanymi przyprawami i umieszczamy w woreczku włożonym do szynkowaru. Zawiązujemy woreczek i uzbrajamy szynkowar. Tak uzbrojony szynkowar wstawiamy do lodówki na 2 godziny w celu osadzenia. Po tym czasie wstawiamy do garnka szynkowar i napełniamy garnek wodą gorącą do wysokości dekla dociskającego mięso. Parzymy 3 godziny w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po procesie parzenia chłodzimy w zimnej wodzie i ostudzony szynkowar wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie rozbrajamy szynkowar i wyciągamy woreczek ruchami prawo - lewo. Smacznego !!!