Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na domową wędlinę. Schab dojrzewający jest genialny, a przygotowanie go jest banalne. Zachęcam, bo jest doskonałą alternatywą dla sklepowych wędlin.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23058
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1060
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104871
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23058
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1060
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104871
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie mięso obtaczany dokładnie w grubej warstwie cukru, wkładamy do pojemnika i dajemy do lodówki na 24 h. Następnego dnia czynność powtórzyć, czyli myjemy mięso z cukru, wylewamy wodę z pojemnika, osuszamy, znowu obtaczamy w cukrze i wkładamy do lodówki na 24 h. Kolejnego dnia robimy to samo, tylko zamiast cukru używamy dużej ilości soli i znowu powtarzamy te same czynności przez kolejne 2 doby. Następnie mięso myjemy z soli, osuszamy, obtaczany dokładnie w przyprawach, wkładamy do podkolanówki i zawieszamy w przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej na ok. 8-10 dni, po tym czasie delektujemy się pyszną wędlinką. Smacznego!!!