Do góry

Dodatki Przepis na:

Schab w przyprawach II (z szynkowaru)

Schab w przyprawach II (z szynkowaru)

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 507

Do przygotowania tego schabiku na kanapki wykorzystuję moją domową przyprawę, na którą przepis znajdziecie w moim profilu :) Ledwo uratowałam kawałek, żeby zrobić zdjęcie :)

Składniki

  • schab bez kości ok. 1 kg (zależy, ile się Wam zmieści do szynkowaru)
  • dwie łyżki domowej przyprawy (przepis znajdziesz na moim profilu)
  • 2-3 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab natrzyj olejem wymieszanym z przyprawą i zostaw co najmniej na noc w lodówce a najlepiej na dobę. Po tym czasie włóż go do woreczka od szynkowaru i uzbrój szynkowar. Takiej wielkości porcję trzeba parzyć ok. godzinę w ok. 70 stopniach. Pozostaw do ostygnięcia nie wyjmując mięsa z szynkowaru, najlepiej na całą noc w lodówce, żeby mięso nie było zbyt suche.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń