Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser żółty dostałam od swojej teściowej. Pierwszy raz zrobiłam go bez żadnych przypraw, teraz już robię z nimi.
Polecam.
Odsłon: 1197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1650
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1131
Polecam.
Odsłon: 1197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1650
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1131
Składniki
W garnku zagotować mleko i wrzucić do niego pokruszony biały ser. Jak nie będzie serwatki wylać na sito i odcisnąć. W garnku rozpuścić masło. W misce roztrzepać jajka z sodą i octem. Do rozpuszczonego masła dodać ser i jajeczną mieszankę. Dodać przyprawy i podgrzewać do rozpuszczenia, mieszać aby nie było grudek. Zdjąć z ognia i wałkiem ucierać do zgęstnienia. Przełożyć do plastikowej butelki do całkowitego stężenia.
Kroić na plastry. Smacznego. Przyprawy dodać jakie kto lubi.