Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser żółty dostałam od swojej teściowej. Pierwszy raz zrobiłam go bez żadnych przypraw, teraz już robię z nimi.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
W garnku zagotować mleko i wrzucić do niego pokruszony biały ser. Jak nie będzie serwatki wylać na sito i odcisnąć. W garnku rozpuścić masło. W misce roztrzepać jajka z sodą i octem. Do rozpuszczonego masła dodać ser i jajeczną mieszankę. Dodać przyprawy i podgrzewać do rozpuszczenia, mieszać aby nie było grudek. Zdjąć z ognia i wałkiem ucierać do zgęstnienia. Przełożyć do plastikowej butelki do całkowitego stężenia.
Kroić na plastry. Smacznego. Przyprawy dodać jakie kto lubi.