Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe to rewelacyjny wegański zamiennik sera. Dodane do podsmażonej na patelni fasolki lekko się topią i nadają potrawie intensywnego smaku. Przekonaj się, że nie tylko bułka tarta może być doskonałym dodatkiem do gotowanych warzyw :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4841
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4841
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Składniki
Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końcówki i przecinamy każdy strączek na pół. Gotujemy w nieosolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości. Ugotowaną fasolkę wrzucamy na gorącą oliwę.
W miseczce mieszamy płatki drożdżowe z przyprawami. Gotową mieszankę dodajemy na patelnię i podsmażamy przez dwie minuty. Gotową fasolkę podajemy na ciepło z kromką chleba lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!