Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe to rewelacyjny wegański zamiennik sera. Dodane do podsmażonej na patelni fasolki lekko się topią i nadają potrawie intensywnego smaku. Przekonaj się, że nie tylko bułka tarta może być doskonałym dodatkiem do gotowanych warzyw :)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27443
Polecam, pychota.
Odsłon: 300
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 204
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27443
Polecam, pychota.
Odsłon: 300
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 204
Składniki
Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końcówki i przecinamy każdy strączek na pół. Gotujemy w nieosolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości. Ugotowaną fasolkę wrzucamy na gorącą oliwę.
W miseczce mieszamy płatki drożdżowe z przyprawami. Gotową mieszankę dodajemy na patelnię i podsmażamy przez dwie minuty. Gotową fasolkę podajemy na ciepło z kromką chleba lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!