Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe to rewelacyjny wegański zamiennik sera. Dodane do podsmażonej na patelni fasolki lekko się topią i nadają potrawie intensywnego smaku. Przekonaj się, że nie tylko bułka tarta może być doskonałym dodatkiem do gotowanych warzyw :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 922
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23047
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15458
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 922
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23047
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15458
Składniki
Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końcówki i przecinamy każdy strączek na pół. Gotujemy w nieosolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości. Ugotowaną fasolkę wrzucamy na gorącą oliwę.
W miseczce mieszamy płatki drożdżowe z przyprawami. Gotową mieszankę dodajemy na patelnię i podsmażamy przez dwie minuty. Gotową fasolkę podajemy na ciepło z kromką chleba lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!