Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe to rewelacyjny wegański zamiennik sera. Dodane do podsmażonej na patelni fasolki lekko się topią i nadają potrawie intensywnego smaku. Przekonaj się, że nie tylko bułka tarta może być doskonałym dodatkiem do gotowanych warzyw :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1497
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1800
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9106
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1497
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1800
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9106
Składniki
Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końcówki i przecinamy każdy strączek na pół. Gotujemy w nieosolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości. Ugotowaną fasolkę wrzucamy na gorącą oliwę.
W miseczce mieszamy płatki drożdżowe z przyprawami. Gotową mieszankę dodajemy na patelnię i podsmażamy przez dwie minuty. Gotową fasolkę podajemy na ciepło z kromką chleba lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!