Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie poddawane są co najmniej 6 miesięcznej fermentacji, dzięki czemu zyskują lekko słony i kwaskowaty smak. To przekąska dla odważnych ponieważ po otwarciu kiszonych śledzi w domu może unosić się nieprzyjemny zapach. Warto uważać również, aby nie wylać nigdzie zalewy, ponieważ nie łatwo będzie się pozbyć charakterystycznego aromatu.
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 52
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1210
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15686
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 61
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1899
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 52
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1210
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15686
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 61
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1899
Składniki
Wodę zagotuj, wsyp sól i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Filety śledziowe dokładnie wypłucz. Każdy kawałek podziel na mniejsze części i przełóż do wyparzonych słoików, zalej zalewą.
Słoiki dokładnie zakręć i odstaw w ciepłe miejsce na miesiąc lub jeśli wolisz, nawet dłużej.
Kiszone śledzie możesz podawać z kromką razowego pieczywa lub wykorzystać do sałatek.