Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie poddawane są co najmniej 6 miesięcznej fermentacji, dzięki czemu zyskują lekko słony i kwaskowaty smak. To przekąska dla odważnych ponieważ po otwarciu kiszonych śledzi w domu może unosić się nieprzyjemny zapach. Warto uważać również, aby nie wylać nigdzie zalewy, ponieważ nie łatwo będzie się pozbyć charakterystycznego aromatu.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 409
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10757
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 36
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 94
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1234
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 409
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10757
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 36
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 94
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1234
Składniki
Wodę zagotuj, wsyp sól i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Filety śledziowe dokładnie wypłucz. Każdy kawałek podziel na mniejsze części i przełóż do wyparzonych słoików, zalej zalewą.
Słoiki dokładnie zakręć i odstaw w ciepłe miejsce na miesiąc lub jeśli wolisz, nawet dłużej.
Kiszone śledzie możesz podawać z kromką razowego pieczywa lub wykorzystać do sałatek.