Do góry

Dodatki Przepis na:

Słodki chlebek

Słodki chlebek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18247

Dodano:

Odsłon: 557

Długoterminowy chlebek.
Reklama
Reklama
Słodki chlebek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żółtaka rozrobić w letnim mleku, dodać mąkę, stopione masło, rozrobione z czterema łyżkami drożdże i cukry. Zarobić gęste ciasto i zmieszać z ubitą pianą z białek.

  2. Ciasto związać w ściereczkę wrzucić do wody w misce.

  3. A gdy wypłynie zarobić trzy placki i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.

  4. Z placków możemy zrobić piramidę, smarując dowolnym powidłem lub bitą śmietaną. Placki są smaczne także same z kawą inką, lub mlekiem, właściwie smakują pod każdą postacią. Placuszki te nie wysychają, są świeże i wilgotne przez dwa tygodnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń