Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sos chili, slodko ostry, aromatyczny, z naturalnych skladników czyli bez zadnej chemii, do tego smakuje jak u Chinczyka. Przygotowanie jest niezmiernie proste i trwa zaledwie kilka minut.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Skladniki najpierw posiekac, nastepnie wlozyc do miksera zaczynajac od pepperoni i papryki a konczac na czosnku. Wszystko zblendowac i przelozyc do duzego (min. 2 -litrowego garnka), dodac cukier, ocet ryzowy i wode. Zagotowac a nastepnie gotowac 15-20 minut ciagle mieszajac, az sos zredukuje sie o polowe. Gotowy sos przelac do wysterylizowanych butelek.
Jesli chcemy, mozemy dodatkowo pasteryzowac godzine w temp. 130° C
Sos jest równiez doskonala baza dla innych sosów, m.in. azjatyckich, kombinowanych z sosem sojowym lub musem mirabelkowym.