Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sos chili, slodko ostry, aromatyczny, z naturalnych skladników czyli bez zadnej chemii, do tego smakuje jak u Chinczyka. Przygotowanie jest niezmiernie proste i trwa zaledwie kilka minut.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1271
Składniki
Skladniki najpierw posiekac, nastepnie wlozyc do miksera zaczynajac od pepperoni i papryki a konczac na czosnku. Wszystko zblendowac i przelozyc do duzego (min. 2 -litrowego garnka), dodac cukier, ocet ryzowy i wode. Zagotowac a nastepnie gotowac 15-20 minut ciagle mieszajac, az sos zredukuje sie o polowe. Gotowy sos przelac do wysterylizowanych butelek.
Jesli chcemy, mozemy dodatkowo pasteryzowac godzine w temp. 130° C
Sos jest równiez doskonala baza dla innych sosów, m.in. azjatyckich, kombinowanych z sosem sojowym lub musem mirabelkowym.