Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż domowy wytopiony smalec ze smakowymi dodatkami. Proponuje moja ulubiona wersję.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3438
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2892
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 323
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3438
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2892
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 323
Składniki
Wytapiałam własny smalec z sadła. Z sadła wytapia się błyskawicznie, jest bezzapachowy, wiec w domu niczego nie czuć. Ze słoniny wytapia się dłużej, czuć w mieszkaniu ale pozostają apetyczne skwarki. Smalec z sadła przecedziłam. Dodałam do niego pokrojone w kostkę jabłko, cebule i czosnek. Dodałam przyprawy. Na małym ogniu smażyłam, aż wszystko się zrumieniło. Przelałam wrzące do słoików i zakręciłam, to na dłuższe spożycie można przechowywać w piwnicy. Na bieżące spożycie wlałam do saganka i trzymam w lodówce. Smacznego :)