Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż domowy wytopiony smalec ze smakowymi dodatkami. Proponuje moja ulubiona wersję.
Polecam, pychota.
Odsłon: 219
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 27
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 122
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 663
Polecam, pychota.
Odsłon: 219
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 27
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 122
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 663
Składniki
Wytapiałam własny smalec z sadła. Z sadła wytapia się błyskawicznie, jest bezzapachowy, wiec w domu niczego nie czuć. Ze słoniny wytapia się dłużej, czuć w mieszkaniu ale pozostają apetyczne skwarki. Smalec z sadła przecedziłam. Dodałam do niego pokrojone w kostkę jabłko, cebule i czosnek. Dodałam przyprawy. Na małym ogniu smażyłam, aż wszystko się zrumieniło. Przelałam wrzące do słoików i zakręciłam, to na dłuższe spożycie można przechowywać w piwnicy. Na bieżące spożycie wlałam do saganka i trzymam w lodówce. Smacznego :)