Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż domowy wytopiony smalec ze smakowymi dodatkami. Proponuje moja ulubiona wersję.
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 33
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3248
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 224
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 59
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 33
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3248
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 224
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 59
Składniki
Wytapiałam własny smalec z sadła. Z sadła wytapia się błyskawicznie, jest bezzapachowy, wiec w domu niczego nie czuć. Ze słoniny wytapia się dłużej, czuć w mieszkaniu ale pozostają apetyczne skwarki. Smalec z sadła przecedziłam. Dodałam do niego pokrojone w kostkę jabłko, cebule i czosnek. Dodałam przyprawy. Na małym ogniu smażyłam, aż wszystko się zrumieniło. Przelałam wrzące do słoików i zakręciłam, to na dłuższe spożycie można przechowywać w piwnicy. Na bieżące spożycie wlałam do saganka i trzymam w lodówce. Smacznego :)