Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo, kto by nie lubił domowego smalczyku, zwłaszcza o smaku wędzonki :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 468
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1457
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 468
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1457
Składniki
Słoninę i boczek pokroimy w niedużą kostkę, smażymy do wytopienia tłuszczu, należy jednak mieć czujność aby nie za bardzo, żeby ze skwarek nie zrobiły się kamyki, no chyba że się lubi. Na połowie kostki smalcu zrumienić na złoto cebulę dodając pod koniec czosnek, dodać do skwarek. Na drugiej połowie kostki smalcu usmażyć pokrojone jabłka, dołożyć do całości, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.