Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo, kto by nie lubił domowego smalczyku, zwłaszcza o smaku wędzonki :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1436
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5955
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18767
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1436
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5955
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18767
Składniki
Słoninę i boczek pokroimy w niedużą kostkę, smażymy do wytopienia tłuszczu, należy jednak mieć czujność aby nie za bardzo, żeby ze skwarek nie zrobiły się kamyki, no chyba że się lubi. Na połowie kostki smalcu zrumienić na złoto cebulę dodając pod koniec czosnek, dodać do skwarek. Na drugiej połowie kostki smalcu usmażyć pokrojone jabłka, dołożyć do całości, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.