Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo, kto by nie lubił domowego smalczyku, zwłaszcza o smaku wędzonki :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 903
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 947
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14617
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 903
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 947
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14617
Składniki
Słoninę i boczek pokroimy w niedużą kostkę, smażymy do wytopienia tłuszczu, należy jednak mieć czujność aby nie za bardzo, żeby ze skwarek nie zrobiły się kamyki, no chyba że się lubi. Na połowie kostki smalcu zrumienić na złoto cebulę dodając pod koniec czosnek, dodać do skwarek. Na drugiej połowie kostki smalcu usmażyć pokrojone jabłka, dołożyć do całości, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.