Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Człowiek nie tyle z nudów, ile z chęci urozmaicenia sobie straw, szczególnie śniadań, wymyśla coraz to "dziwaczne" połączenia. No bo jak to jeść słodkiego ziemniaka z chlebem lub bułką?!? Powiadam wam, można! I nawet przecudownie smakuje. I jakie zdrowe...Nadmienię jeszcze, że fajnie też smakuje z kaszą, np. pęczakiem lub moim ulubionym bulgurem. No mówię wam, poezja! Myślę, że do makaronu też przypasuje ;) Polecam Arek Gie
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17414
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1124
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6360
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 596
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17414
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1124
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6360
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 596
Składniki
Ziemniaki kroimy wzdłuż na pół, lekko nacinamy i układamy na blasze do pieczenia. Skrapiamy oliwą, oprószamy solą.Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu batatów lekko studzimy, obieramy z łupiny i przekładamy do miski. Dodajemy tahini, pastę curry i ząbki czosnku. Całość blendujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą. Schładzamy przed podaniem.