Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Człowiek nie tyle z nudów, ile z chęci urozmaicenia sobie straw, szczególnie śniadań, wymyśla coraz to "dziwaczne" połączenia. No bo jak to jeść słodkiego ziemniaka z chlebem lub bułką?!? Powiadam wam, można! I nawet przecudownie smakuje. I jakie zdrowe...Nadmienię jeszcze, że fajnie też smakuje z kaszą, np. pęczakiem lub moim ulubionym bulgurem. No mówię wam, poezja! Myślę, że do makaronu też przypasuje ;) Polecam Arek Gie
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 676
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 676
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
Składniki
Ziemniaki kroimy wzdłuż na pół, lekko nacinamy i układamy na blasze do pieczenia. Skrapiamy oliwą, oprószamy solą.Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu batatów lekko studzimy, obieramy z łupiny i przekładamy do miski. Dodajemy tahini, pastę curry i ząbki czosnku. Całość blendujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą. Schładzamy przed podaniem.