Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Człowiek nie tyle z nudów, ile z chęci urozmaicenia sobie straw, szczególnie śniadań, wymyśla coraz to "dziwaczne" połączenia. No bo jak to jeść słodkiego ziemniaka z chlebem lub bułką?!? Powiadam wam, można! I nawet przecudownie smakuje. I jakie zdrowe...Nadmienię jeszcze, że fajnie też smakuje z kaszą, np. pęczakiem lub moim ulubionym bulgurem. No mówię wam, poezja! Myślę, że do makaronu też przypasuje ;) Polecam Arek Gie
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 91
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1687
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2857
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 91
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1687
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2857
Składniki
Ziemniaki kroimy wzdłuż na pół, lekko nacinamy i układamy na blasze do pieczenia. Skrapiamy oliwą, oprószamy solą.Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu batatów lekko studzimy, obieramy z łupiny i przekładamy do miski. Dodajemy tahini, pastę curry i ząbki czosnku. Całość blendujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą. Schładzamy przed podaniem.