Do góry

Dodatki Przepis na:

Smażone warzywa

Smażone warzywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 895 Ocena: 18207

Dodano:

Odsłon: 344

Miał być dodatek do obiadu ale właściwie obiad nie był już potrzebny.

Składniki

  • Cukinia mała
  • Bakłażan niewielki
  • Papryka
  • Cebula
  • Pomidor 3 szt
  • Czosnek 4-6 ząbków
  • Chili 1 szt
  • Zioła prowansalskie
  • Pieczarki 20 dag
  • Bulion 1 szkl/ kostka rosołowa
  • zielenina do posypania
  • Mozzarella kulka
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone warzywa

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w grubą kostkę trzeba lekko zeszklić. Najpierw podsmażyłam bakłażana- wypije trochę oliwy, po chwili wrzuciłam cukinie, paprykę i pieczarki, posiekany czosnek i chili. Gdy warzywa się podsmażą można dodać obrane i pokrojone pomidory. Nie trzeba smażyć długo- aby zmiękły a nie się rozpadły.
    Do warzyw wkruszyłam kostkę rosołowa, podlałam wodą, posypałam ziołami prowansalskimi i posoliłam lekko, wymieszałam i podsmażałam kilka minut.
    Gorące warzywa można posypać startą mozzarella i zieleniną.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 września Pychotka, jak mówią Lwy ;p
Nie samym mięchem zwierzaki żyją :D
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 15 września Świetny zestaw warzywek, który faktycznie może być obiadem. Uwielbiam takie dania :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń