Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał być dodatek do obiadu ale właściwie obiad nie był już potrzebny.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę trzeba lekko zeszklić. Najpierw podsmażyłam bakłażana- wypije trochę oliwy, po chwili wrzuciłam cukinie, paprykę i pieczarki, posiekany czosnek i chili. Gdy warzywa się podsmażą można dodać obrane i pokrojone pomidory. Nie trzeba smażyć długo- aby zmiękły a nie się rozpadły. Do warzyw wkruszyłam kostkę rosołowa, podlałam wodą, posypałam ziołami prowansalskimi i posoliłam lekko, wymieszałam i podsmażałam kilka minut. Gorące warzywa można posypać startą mozzarella i zieleniną.
Smacznego :)