Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na sos aioli to nowoczesna wersja klasycznego sosu – kremowego, aromatycznego i łatwego do przygotowania. Łączy intensywny smak świeżego czosnku, delikatną kwasowość cytryny i głębię oliwy z oliwek z kremową bazą majonezową. Idealny do pizzy, frytek, burgerów, kanapek, grillowanych warzyw i mięs. Zrobisz go w 5 minut.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2394
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101857
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6250
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2394
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101857
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6250
Składniki
W miseczce łączymy majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Całość dokładnie mieszamy łyżką lub trzepaczką do uzyskania jednolitego, kremowego sosu. W międzyczasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut, by smaki się przegryzły. Sos aioli jest już gotowy. Smacznego