Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na sos aioli to nowoczesna wersja klasycznego sosu – kremowego, aromatycznego i łatwego do przygotowania. Łączy intensywny smak świeżego czosnku, delikatną kwasowość cytryny i głębię oliwy z oliwek z kremową bazą majonezową. Idealny do pizzy, frytek, burgerów, kanapek, grillowanych warzyw i mięs. Zrobisz go w 5 minut.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9286
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9286
Składniki
W miseczce łączymy majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Całość dokładnie mieszamy łyżką lub trzepaczką do uzyskania jednolitego, kremowego sosu. W międzyczasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut, by smaki się przegryzły. Sos aioli jest już gotowy. Smacznego