Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zasmażyć nie rumieniąc. Do zasmażki dodać mleko i zagotować mieszając. Rozkłócić żółtka i wlać je do sosu ciągle mieszając, żeby się nie zważył. Następnie dodać resztę składników (doprawić do smaku) i jeszcze chwilę podgrzewać nie pozwalając, żeby sos się zagotował. Sos idealnie nadaje się do zapiekanek ziemniaczanych i makaronowych (np. lasagne).