Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos cumberland na bazie żurawiny doskonale smakuje do dań na zimno, np. wędlin, pieczonych mięs czy też pasztetów. Możesz go dodać jako słodki dodatek do jajek na twardo.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1215
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 60
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15694
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 71
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2046
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1215
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 60
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15694
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 71
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2046
Składniki
Wyciśnij sok z cytryny, a sparzoną skórkę delikatnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Do rondelka przełóż żurawinę ze słoika, dżem porzeczkowy i zasyp całość brązowym cukrem. Opcjonalnie dodaj wino czerwone. Zagotuj i poczekaj aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia.
Dodaj chrzan, kandyzowaną skórkę z pomarańczy, sok z cytryny i skórkę. Zmiksuj na gładki mus, np. z pomocą blendera. Dopraw solą i pieprzem według uznania.