Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos cumberland na bazie żurawiny doskonale smakuje do dań na zimno, np. wędlin, pieczonych mięs czy też pasztetów. Możesz go dodać jako słodki dodatek do jajek na twardo.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 200
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 200
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Składniki
Wyciśnij sok z cytryny, a sparzoną skórkę delikatnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Do rondelka przełóż żurawinę ze słoika, dżem porzeczkowy i zasyp całość brązowym cukrem. Opcjonalnie dodaj wino czerwone. Zagotuj i poczekaj aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia.
Dodaj chrzan, kandyzowaną skórkę z pomarańczy, sok z cytryny i skórkę. Zmiksuj na gładki mus, np. z pomocą blendera. Dopraw solą i pieprzem według uznania.