Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos cumberland na bazie żurawiny doskonale smakuje do dań na zimno, np. wędlin, pieczonych mięs czy też pasztetów. Możesz go dodać jako słodki dodatek do jajek na twardo.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Składniki
Wyciśnij sok z cytryny, a sparzoną skórkę delikatnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Do rondelka przełóż żurawinę ze słoika, dżem porzeczkowy i zasyp całość brązowym cukrem. Opcjonalnie dodaj wino czerwone. Zagotuj i poczekaj aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia.
Dodaj chrzan, kandyzowaną skórkę z pomarańczy, sok z cytryny i skórkę. Zmiksuj na gładki mus, np. z pomocą blendera. Dopraw solą i pieprzem według uznania.