Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos do mięsa

Sos do mięsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1563

Dodano:

Odsłon: 24078

Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

Składniki

  • Majonez 5łyżek
  • Keczup 2łyżki
  • Curry 2łyżki
  • Dżem porzeczkowy 2łyżki
  • Czosnek 2 - 4 ząbki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i curry. Dokładnie mieszamy.
    Jeżeli ktoś lubi może dodać keczup pikantny. Ja używam łagodny z Pudliszek. Dżem najlepiej starać się kupić bez całych owoców, jednak ja ostatnio dodałam z kawałkami porzeczek i smakowało mi równie dobrze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdakos 29 stycznia 2016 Super sosik! U mnie stał się ulubionym dla całej rodziny :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 08 stycznia 2014 A curry to w proszku czy pasta ?
Zapowiada się znakomicie, muszę zrobić, ale napisz jakie curry :))
Odpowiedzi: 2 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 08 stycznia 2014 fajny :) ja lubię takie sosiki (z owockami)
pozdrowionka:)))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 stycznia 2014 bardzo mnie zaintrygował ten sosik, Kasiu, do jakiego mięska najbardziej go polecasz? Odpowiedzi: 2 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń