Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sajgonki już kiedyś był. Dotychczas kupowałam gotowy sos. Teraz zrobiłam swój i wyszedł bardzo podobny.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10548
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424419
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10548
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424419
Składniki
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy. Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos. Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy.
Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos.
Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.