Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sajgonki już kiedyś był. Dotychczas kupowałam gotowy sos. Teraz zrobiłam swój i wyszedł bardzo podobny.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20758
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20758
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy. Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos. Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy.
Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos.
Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.