Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sajgonki już kiedyś był. Dotychczas kupowałam gotowy sos. Teraz zrobiłam swój i wyszedł bardzo podobny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4363
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4363
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Składniki
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy. Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos. Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy.
Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos.
Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.