Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo ostry sos z papryczkami chili dla osób, które lubią dodatki "z piekła rodem". Sos oprócz tego, że jest mocno pikantny, jest także bardzo aromatyczny i delikatnie słodki. Przygotowany na bazie ketchupu, doskonale sprawdzi się jako dodatek do wędlin, kanapek i potraw z grilla.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 107
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 140
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 107
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 140
Składniki
4 papryczki chili pozbawiamy pestek, siekamy i przekładamy do naczynia, dodajemy 2 ząbki czosnku, miód, ocet jabłkowy oraz ketchup i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. 1 papryczkę chili kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do powstałego sosu razem z ziołami prowansalskimi, czarnym pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Tak powstały sos przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego Wszystkim kochającym bardzo ostre smaki!