Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo ostry sos z papryczkami chili dla osób, które lubią dodatki "z piekła rodem". Sos oprócz tego, że jest mocno pikantny, jest także bardzo aromatyczny i delikatnie słodki. Przygotowany na bazie ketchupu, doskonale sprawdzi się jako dodatek do wędlin, kanapek i potraw z grilla.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
4 papryczki chili pozbawiamy pestek, siekamy i przekładamy do naczynia, dodajemy 2 ząbki czosnku, miód, ocet jabłkowy oraz ketchup i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. 1 papryczkę chili kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do powstałego sosu razem z ziołami prowansalskimi, czarnym pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Tak powstały sos przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego Wszystkim kochającym bardzo ostre smaki!