Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos morelowy powstał z myślą o tych, którzy lubią połączenie smaku mięsa z lekką słodyczą. Ja do takich osób zdecydowanie należę, więc dla mnie taka para, to para idealna. Taki sam sos można zrobić z suszonych moreli, jednak należy je wcześniej zamoczyć i pozwolić im napęcznieć. Sos idealnie nadaje się do mięsa drobiowego, cielęciny i wołowiny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5486
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5520
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5486
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5520
Składniki
Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim morele posypane brązowym cukrem. Po ok 5 minutach wlewamy sok spod moreli, wino i wodę, dodajemy również gałązkę rozmarynu. Całość dusimy pod przykryciem ok 10 minut.
Gdy morele będą już miękkie przekładamy je razem z sosem (ale bez rozmarynu!) do kielicha blendera i miksujemy na gładki mus. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO :-)