Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos myśliwski w tym wydaniu składa się oczywiście z boczku, cebuli, suszonych grzybów oraz ogórka kiszonego. Całość przyprawiona jest musztardą oraz koncentratem pomidorowym. Natomiast niepowtarzalnego smaku dodaje czerwone wino wraz z zasmażką przygotowaną na smalcu. Mmmmm... palce lizać! :) My zjedliśmy z przygotowaną wcześniej polentą, natomiast jest to idealny dodatek do kasz lub pieczywa.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 728
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1046
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 230
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2771
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 728
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1046
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 230
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2771
Składniki
Grzyby namoczyć. Ugotować w wodzie, w której się moczyły.
Boczek pokroić w paseczki. Usmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Dodać na patelnię - smażyć.
Gdy boczek i cebula lekko się zarumieni, dodać koncentrat pomidorowy i dalej smażyć. Dodać rozgnieciony czosnek. łyżkę musztardy oraz sól, pieprz i paprykę. Całość wymieszać.
Odcedzić grzyby. Wodę z grzybów przelać na patelnię. Grzyby pokroić w paseczki i dodać do pozostałych składników.
Ogórka pokroić w cienkie paseczki. Dodać na patelnię. Dolać wino, wymieszać. Podkręcić ogień, żeby alkohol wyparował.
W osobnym rondelku roztopić smalec i dodać mąkę. Bardzo dokładnie mieszać przy pomocy rózgi.
Zasmażkę dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotowe! Smacznego! :)