Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos myśliwski w tym wydaniu składa się oczywiście z boczku, cebuli, suszonych grzybów oraz ogórka kiszonego. Całość przyprawiona jest musztardą oraz koncentratem pomidorowym. Natomiast niepowtarzalnego smaku dodaje czerwone wino wraz z zasmażką przygotowaną na smalcu. Mmmmm... palce lizać! :) My zjedliśmy z przygotowaną wcześniej polentą, natomiast jest to idealny dodatek do kasz lub pieczywa.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13119
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4547
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13119
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4547
Składniki
Grzyby namoczyć. Ugotować w wodzie, w której się moczyły.
Boczek pokroić w paseczki. Usmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Dodać na patelnię - smażyć.
Gdy boczek i cebula lekko się zarumieni, dodać koncentrat pomidorowy i dalej smażyć. Dodać rozgnieciony czosnek. łyżkę musztardy oraz sól, pieprz i paprykę. Całość wymieszać.
Odcedzić grzyby. Wodę z grzybów przelać na patelnię. Grzyby pokroić w paseczki i dodać do pozostałych składników.
Ogórka pokroić w cienkie paseczki. Dodać na patelnię. Dolać wino, wymieszać. Podkręcić ogień, żeby alkohol wyparował.
W osobnym rondelku roztopić smalec i dodać mąkę. Bardzo dokładnie mieszać przy pomocy rózgi.
Zasmażkę dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotowe! Smacznego! :)