Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos jest na zimno, ale jego zastosowanie dwojakie- do zimnych wędlin i serów, jak również do ciepłych pieczeni i ryb smażonych
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 835
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1949
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 835
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1949
Składniki
Przecier, oliwę, sok cytr. i przyprawy zmiksować w blenderze.
Do połączonych składników dołożyć czosnek w całości i pokrojone papryki. Całość rozdrobnić blenderem, byle nie na jednolitą masę, kawałki warzyw winny zostać widoczne.
Gdyby sos okazał się być zbyt gęsty ( co oczywiście zależy od jakość przecieru pomidorowego) można go rozcieńczyć jeszcze oliwą i sokiem cytr.