Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos jest na zimno, ale jego zastosowanie dwojakie- do zimnych wędlin i serów, jak również do ciepłych pieczeni i ryb smażonych
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 171
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 73
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1277
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 171
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 73
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1277
Składniki
Przecier, oliwę, sok cytr. i przyprawy zmiksować w blenderze.
Do połączonych składników dołożyć czosnek w całości i pokrojone papryki. Całość rozdrobnić blenderem, byle nie na jednolitą masę, kawałki warzyw winny zostać widoczne.
Gdyby sos okazał się być zbyt gęsty ( co oczywiście zależy od jakość przecieru pomidorowego) można go rozcieńczyć jeszcze oliwą i sokiem cytr.