Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos jest na zimno, ale jego zastosowanie dwojakie- do zimnych wędlin i serów, jak również do ciepłych pieczeni i ryb smażonych
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13288
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10751
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 541
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8315
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13288
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10751
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 541
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8315
Składniki
Przecier, oliwę, sok cytr. i przyprawy zmiksować w blenderze.
Do połączonych składników dołożyć czosnek w całości i pokrojone papryki. Całość rozdrobnić blenderem, byle nie na jednolitą masę, kawałki warzyw winny zostać widoczne.
Gdyby sos okazał się być zbyt gęsty ( co oczywiście zależy od jakość przecieru pomidorowego) można go rozcieńczyć jeszcze oliwą i sokiem cytr.