Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos jest na zimno, ale jego zastosowanie dwojakie- do zimnych wędlin i serów, jak również do ciepłych pieczeni i ryb smażonych
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255976
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2945
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255976
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2945
Składniki
Przecier, oliwę, sok cytr. i przyprawy zmiksować w blenderze.
Do połączonych składników dołożyć czosnek w całości i pokrojone papryki. Całość rozdrobnić blenderem, byle nie na jednolitą masę, kawałki warzyw winny zostać widoczne.
Gdyby sos okazał się być zbyt gęsty ( co oczywiście zależy od jakość przecieru pomidorowego) można go rozcieńczyć jeszcze oliwą i sokiem cytr.