Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos peperonata

Sos peperonata

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 4192

Dodano:

Odsłon: 401

Ten smaczny i łatwy sos, o włoskim rodowodzie, może być świetnym dodatkiem do drugiego dania. Można go też spożywać z pieczywem. Polecam.

Składniki

  • 3 papryki ( różne kolory)
  • 2 duże pomidory
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki i pomidory umyć. Następnie pokroić w paseczki. Oczywiście z papryk należy usunąć gniazda nasienne. Cebule pokroić w piórka, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie warzywa dusić na oleju pod przykryciem do miękkości. Dodać należy również przyprawy. Od czasu do czasu mieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń