Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i gęsty sos,który możemy podawać z pieczywem, ryżem lub kaszą ale również jako dodatek do mięs lub placków ziemniaczanych.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Pieczarki obieramy, kroimy na ćwiartki i dodajemy na patelnię. Dusimy do miękkości na średnim ogniu. Lekko solimy i pieprzymy. Gdy pieczarki będą już miękkie wlewamy do nich śmietanę, dodajemy starty ser, posiekany koperek i podgrzewamy często mieszając do czasu aż ser się stopi i połączy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.