Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, idealny na uroczystą kolację
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4013
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415741
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4013
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415741
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2678
Składniki
10 dag sera rokpol (lub innego sera z przerostem zielonej pleśni) utrzeć na gładką masę z 2 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz sokiem z cytryny.
Opłukać, posiekać pół pęczka natki. Dodać do sosu. Dołożyć 1/2 szklanki gęstego majonezu (najlepiej dekoracyjnego) i całość ponownie wymieszać na gładką masę.
Dobrze schłodzić. Przed podaniem sos udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki. Podawać do mięs, jajek, wędlin.