Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, idealny na uroczystą kolację
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Składniki
10 dag sera rokpol (lub innego sera z przerostem zielonej pleśni) utrzeć na gładką masę z 2 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz sokiem z cytryny.
Opłukać, posiekać pół pęczka natki. Dodać do sosu. Dołożyć 1/2 szklanki gęstego majonezu (najlepiej dekoracyjnego) i całość ponownie wymieszać na gładką masę.
Dobrze schłodzić. Przed podaniem sos udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki. Podawać do mięs, jajek, wędlin.