Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, idealny na uroczystą kolację
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1546
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1546
Składniki
10 dag sera rokpol (lub innego sera z przerostem zielonej pleśni) utrzeć na gładką masę z 2 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz sokiem z cytryny.
Opłukać, posiekać pół pęczka natki. Dodać do sosu. Dołożyć 1/2 szklanki gęstego majonezu (najlepiej dekoracyjnego) i całość ponownie wymieszać na gładką masę.
Dobrze schłodzić. Przed podaniem sos udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki. Podawać do mięs, jajek, wędlin.