Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, idealny na uroczystą kolację
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 24
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28840
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 54
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33522
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2479
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 24
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28840
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 54
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33522
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2479
Składniki
10 dag sera rokpol (lub innego sera z przerostem zielonej pleśni) utrzeć na gładką masę z 2 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz sokiem z cytryny.
Opłukać, posiekać pół pęczka natki. Dodać do sosu. Dołożyć 1/2 szklanki gęstego majonezu (najlepiej dekoracyjnego) i całość ponownie wymieszać na gładką masę.
Dobrze schłodzić. Przed podaniem sos udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki. Podawać do mięs, jajek, wędlin.