Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos serowy z jabłkiem i marchewką

Sos serowy z jabłkiem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 732 Ocena: 48637

Dodano:

Odsłon: 617

Delikatny sos na bazie jogurtu naturalnego i serka homogenizowanego. Świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju plackami ziemniaczanymi, dobrze sprawdzi się również jako dodatek do mięs i warzyw z grilla. Polecam!

Składniki

  • jogurt naturalny 400g
  • serek homogenizowany naturalny 150g
  • jabłko 1/2 sztuki
  • marchew 1 sztuka (mała)
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • sól, pieprz czarny mielony
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew i jabłko obieramy ze skórki. W rondelku łączymy jogurt z serkiem homogenizowanym. Jabłko i marchewkę ucieramy na tarce o grubych oczkach, wprost do
    sosu, natychmiast mieszamy, co zapobiegnie ciemnieniu jabłka. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy. Sos gotowy!

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń