Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1827
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1827
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
PIECZARKI OCZYŚCIĆ, NAJLEPIEJ POCIERAJĄC WILGOTNĄ ŚCIERECZKĄ LUB PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM(W SEZONIE PIECZARKI ZASTĄP BOROWIKAMI). GRZYBY POKRÓJ W CIENIUTKIE PLASTERKI. OPŁUCZ I OSUSZ GAŁĄZKI TYMIANKU, ODETNIJ LISTKI. OBIERZ CEBULKĘ , DROBNIUTKO POSIEKAJ. NA PATELNI ROZGRZEJ MASŁO. WRZUĆ CEBULKĘ, USMAŻ NA SZKLISTO. DOŁÓŻ POKROJONE PIECZARKI I MIESZAJĄC, SMAŻ JESZCZE 2-3 MIN.POSYP SOLĄ ORAZ PIEPRZEM.OPRÓSZ MĄKA, KRÓTKO ZASMAŻ, NIE RUMIENIĄC.WLEJ 1 SZKL. ŚMIETANKI KREMÓWKI I STALE MIESZAJĄC, MOCNO PODGRZEWAJ, AŻ SOS ZACZNIE GĘSTNIEĆ. WTEDY ZDEJMIJ DO Z OGNIA. DODAJ TYMIANEK, EWENTUALNIE SOS DOPRAW PONOWNIE DO SMAKU.