Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
PIECZARKI OCZYŚCIĆ, NAJLEPIEJ POCIERAJĄC WILGOTNĄ ŚCIERECZKĄ LUB PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM(W SEZONIE PIECZARKI ZASTĄP BOROWIKAMI). GRZYBY POKRÓJ W CIENIUTKIE PLASTERKI. OPŁUCZ I OSUSZ GAŁĄZKI TYMIANKU, ODETNIJ LISTKI. OBIERZ CEBULKĘ , DROBNIUTKO POSIEKAJ. NA PATELNI ROZGRZEJ MASŁO. WRZUĆ CEBULKĘ, USMAŻ NA SZKLISTO. DOŁÓŻ POKROJONE PIECZARKI I MIESZAJĄC, SMAŻ JESZCZE 2-3 MIN.POSYP SOLĄ ORAZ PIEPRZEM.OPRÓSZ MĄKA, KRÓTKO ZASMAŻ, NIE RUMIENIĄC.WLEJ 1 SZKL. ŚMIETANKI KREMÓWKI I STALE MIESZAJĄC, MOCNO PODGRZEWAJ, AŻ SOS ZACZNIE GĘSTNIEĆ. WTEDY ZDEJMIJ DO Z OGNIA. DODAJ TYMIANEK, EWENTUALNIE SOS DOPRAW PONOWNIE DO SMAKU.