Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 264
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 264
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Składniki
PIECZARKI OCZYŚCIĆ, NAJLEPIEJ POCIERAJĄC WILGOTNĄ ŚCIERECZKĄ LUB PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM(W SEZONIE PIECZARKI ZASTĄP BOROWIKAMI). GRZYBY POKRÓJ W CIENIUTKIE PLASTERKI. OPŁUCZ I OSUSZ GAŁĄZKI TYMIANKU, ODETNIJ LISTKI. OBIERZ CEBULKĘ , DROBNIUTKO POSIEKAJ. NA PATELNI ROZGRZEJ MASŁO. WRZUĆ CEBULKĘ, USMAŻ NA SZKLISTO. DOŁÓŻ POKROJONE PIECZARKI I MIESZAJĄC, SMAŻ JESZCZE 2-3 MIN.POSYP SOLĄ ORAZ PIEPRZEM.OPRÓSZ MĄKA, KRÓTKO ZASMAŻ, NIE RUMIENIĄC.WLEJ 1 SZKL. ŚMIETANKI KREMÓWKI I STALE MIESZAJĄC, MOCNO PODGRZEWAJ, AŻ SOS ZACZNIE GĘSTNIEĆ. WTEDY ZDEJMIJ DO Z OGNIA. DODAJ TYMIANEK, EWENTUALNIE SOS DOPRAW PONOWNIE DO SMAKU.