Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
banalnie prosty i szybki w przygotowaniu - i do tego ten smak..... U mnie gości na każde święta ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Grzybki odcedzić z zalewy i razem z ogórkami przekręcić przez maszynkę. Ja daję jeden słoik ok 400 ml. grzybków swojej roboty ale jak nie macie wystarczy dać duży słoik marynowanych pieczarek - też fajnie smakuje
Grzybki odcedzić z zalewy i razem z ogórkami przekręcić przez maszynkę. Ja daję jeden słoik ok 400 ml. grzybków swojej roboty ale jak nie macie wystarczy dać duży słoik marynowanych pieczarek - też fajnie smakuje
Żółtko, musztardę ( ja daję jaką akurat mam ale jak wolicie delikatniejszy smak sosu to dajcie łagodną no i oczywiście bez dodatków!) i ocet - ubić
Żółtko, musztardę ( ja daję jaką akurat mam ale jak wolicie delikatniejszy smak sosu to dajcie łagodną no i oczywiście bez dodatków!) i ocet - ubić
Powoli ubijając dodać cienkim strumieniem olej - chwilkę poubijać na małych obrotach - i mamy majonez
Do "majonezu" dodać grzybki i ogórki uważając żeby nie wlewać do majonezu zbyt dużo "zalewy" bo wtedy sos będzie rzadszy - wymieszać
Dosmaczyć sos solą, pieprzem i cukrem. Uwaga sos jest dosyć ostry zwłaszcza jak damy własne grzybki i mocną musztardę Sos wstawić conajmniej na noc aby składniki dobrze się połączyły.
RADA: Ja specjalnie do sosu marynuje korzonki z opieniek - idealnie się nadają. A podawać można do czego tylko chcecie, moja ciotka np. podaje sos tatarski do ryby w galarecie. Ja go natomiast lubię do pasztetu lub nawet na zwykłą kanapkę