Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
banalnie prosty i szybki w przygotowaniu - i do tego ten smak..... U mnie gości na każde święta ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Składniki
Grzybki odcedzić z zalewy i razem z ogórkami przekręcić przez maszynkę. Ja daję jeden słoik ok 400 ml. grzybków swojej roboty ale jak nie macie wystarczy dać duży słoik marynowanych pieczarek - też fajnie smakuje
Grzybki odcedzić z zalewy i razem z ogórkami przekręcić przez maszynkę. Ja daję jeden słoik ok 400 ml. grzybków swojej roboty ale jak nie macie wystarczy dać duży słoik marynowanych pieczarek - też fajnie smakuje
Żółtko, musztardę ( ja daję jaką akurat mam ale jak wolicie delikatniejszy smak sosu to dajcie łagodną no i oczywiście bez dodatków!) i ocet - ubić
Żółtko, musztardę ( ja daję jaką akurat mam ale jak wolicie delikatniejszy smak sosu to dajcie łagodną no i oczywiście bez dodatków!) i ocet - ubić
Powoli ubijając dodać cienkim strumieniem olej - chwilkę poubijać na małych obrotach - i mamy majonez
Do "majonezu" dodać grzybki i ogórki uważając żeby nie wlewać do majonezu zbyt dużo "zalewy" bo wtedy sos będzie rzadszy - wymieszać
Dosmaczyć sos solą, pieprzem i cukrem. Uwaga sos jest dosyć ostry zwłaszcza jak damy własne grzybki i mocną musztardę Sos wstawić conajmniej na noc aby składniki dobrze się połączyły.
RADA: Ja specjalnie do sosu marynuje korzonki z opieniek - idealnie się nadają. A podawać można do czego tylko chcecie, moja ciotka np. podaje sos tatarski do ryby w galarecie. Ja go natomiast lubię do pasztetu lub nawet na zwykłą kanapkę