Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowaty jak zupa ogórkowa, błyskawiczny w wykonaniu – sos z kiszonych ogórków, idealnie smakuje w towarzystwie mięsa czy ryb, świetnie komponuje się również z potrawami z ziemniaków. W moim domu podaję go do paluszków rybnych, smakuje wybornie.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych otworach.
Do garnka przekładamy starte ogórki, zalewamy je bulionem i całość gotujemy około 5 minut.
Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę, wlewamy chochlę bulionu i wszystko dokładnie razem łączymy.
Gotową zawiesiną zabialamy sos, wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.
Opłukany szczypiorek drobno siekamy a następnie łączymy go z gorącym sosem. Gotowy sos podajemy na gorąco z mięsem, rybą czy potrawami z ziemniaków.
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że z...
Odsłon: 1055
Najlepszy przepis na przecier z kiszonych ogórków na zupę. Zimą jak znalazł...
Odsłon: 3757
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 282
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 125
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 213
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 289
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 225
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 282
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 125
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 213
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 289
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 225
Składniki
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych otworach. Do garnka przekładamy starte ogórki, zalewamy je bulionem i całość gotujemy około 5 minut. Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę, wlewamy chochlę bulionu i wszystko dokładnie razem łączymy. Gotową zawiesiną zabialamy sos, wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Opłukany szczypiorek drobno siekamy a następnie łączymy go z gorącym sosem. Gotowy sos podajemy na gorąco z mięsem, rybą czy potrawami z ziemniaków.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 400
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 476