Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowaty jak zupa ogórkowa, błyskawiczny w wykonaniu – sos z kiszonych ogórków, idealnie smakuje w towarzystwie mięsa czy ryb, świetnie komponuje się również z potrawami z ziemniaków. W moim domu podaję go do paluszków rybnych, smakuje wybornie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7855
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3079
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7855
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3079
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych otworach. Do garnka przekładamy starte ogórki, zalewamy je bulionem i całość gotujemy około 5 minut. Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę, wlewamy chochlę bulionu i wszystko dokładnie razem łączymy. Gotową zawiesiną zabialamy sos, wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Opłukany szczypiorek drobno siekamy a następnie łączymy go z gorącym sosem. Gotowy sos podajemy na gorąco z mięsem, rybą czy potrawami z ziemniaków.