Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka Colesław to klasyczny dodatek do dań obiadowych, ryb, mięs czy potraw z grilla. Jest to uniwersalna surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i cebuli na bazie sosu majonezowewgo czyli smaczny, szybki i bardzo prosty w przygotowaniu przepis, który można dowolnie modyfikować.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
W miseczce umieszczamy majonez, dodajemy ocet jabłkowy, sok z cytryny oraz miód, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Białą kapustę szatkujemy. Obraną cebulę drobno siekamy. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wrzucamy poszatkowaną kapustę, posiekaną cebulę oraz startą marchew, do warzyw wlewamy sos i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę aby wszystkie smaki się przegryzły