Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona znacznie rzadziej gości na naszych stołach ,więc proponuję pyszną surówkę z nią w roli głównej.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 780
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 780
Składniki
Kapustę poszatkować.Śliwki przepłukać gorącą wodą.Cebulę pokroić w piórka.
Do garnka wlać 11/2 szklanki wody zagotować ,dodać poszatkowaną kapustę i na bardzo małym ogniu dusić 10 min..Śliwki pokroić na cząstki i dodać do gotującej kapusty,dodać również cebulę.Całość gotować 10 min.Doprawić solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i dusić 2 min.Dodać masło i dokładnie wymieszać.Po dodaniu masła dusić 1 min ,aż kapusta będzie szklista.