Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 497

Kapusta czerwona znacznie rzadziej gości na naszych stołach ,więc proponuję pyszną surówkę z nią w roli głównej.

Składniki

  • Kapusta czerwona -1/2 główki
  • Śliwki suszone 10 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Cytryna sok z 1/4
  • Masło 2 łyżki
  • Sól ,pieprz czarny mielony
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.Śliwki przepłukać gorącą wodą.Cebulę pokroić w piórka.

  2. Do garnka wlać 11/2 szklanki wody zagotować ,dodać poszatkowaną kapustę i na bardzo małym ogniu dusić 10 min..Śliwki pokroić na cząstki i dodać do gotującej kapusty,dodać również cebulę.Całość gotować 10 min.Doprawić solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i dusić 2 min.Dodać masło i dokładnie wymieszać.Po dodaniu masła dusić 1 min ,aż kapusta będzie szklista.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń