Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona znacznie rzadziej gości na naszych stołach ,więc proponuję pyszną surówkę z nią w roli głównej.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3461
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6853
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3461
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6853
Składniki
Kapustę poszatkować.Śliwki przepłukać gorącą wodą.Cebulę pokroić w piórka.
Do garnka wlać 11/2 szklanki wody zagotować ,dodać poszatkowaną kapustę i na bardzo małym ogniu dusić 10 min..Śliwki pokroić na cząstki i dodać do gotującej kapusty,dodać również cebulę.Całość gotować 10 min.Doprawić solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i dusić 2 min.Dodać masło i dokładnie wymieszać.Po dodaniu masła dusić 1 min ,aż kapusta będzie szklista.