Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona znacznie rzadziej gości na naszych stołach ,więc proponuję pyszną surówkę z nią w roli głównej.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Składniki
Kapustę poszatkować.Śliwki przepłukać gorącą wodą.Cebulę pokroić w piórka.
Do garnka wlać 11/2 szklanki wody zagotować ,dodać poszatkowaną kapustę i na bardzo małym ogniu dusić 10 min..Śliwki pokroić na cząstki i dodać do gotującej kapusty,dodać również cebulę.Całość gotować 10 min.Doprawić solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i dusić 2 min.Dodać masło i dokładnie wymieszać.Po dodaniu masła dusić 1 min ,aż kapusta będzie szklista.