Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona znacznie rzadziej gości na naszych stołach ,więc proponuję pyszną surówkę z nią w roli głównej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17023
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17023
Składniki
Kapustę poszatkować.Śliwki przepłukać gorącą wodą.Cebulę pokroić w piórka.
Do garnka wlać 11/2 szklanki wody zagotować ,dodać poszatkowaną kapustę i na bardzo małym ogniu dusić 10 min..Śliwki pokroić na cząstki i dodać do gotującej kapusty,dodać również cebulę.Całość gotować 10 min.Doprawić solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i dusić 2 min.Dodać masło i dokładnie wymieszać.Po dodaniu masła dusić 1 min ,aż kapusta będzie szklista.