Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
nóż, suszarka do suszenia grzybów,
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 334
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 184
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 403
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1599
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 334
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 184
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 403
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1599
Składniki
Moje grzyby były suszone w specjalnej suszarce. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry , następnie ułożyć w kolejnych warstwach suszarki. Suszarkę załączyć i po kilku godzinach grzyby będą idealnie wysuszone. Ja dodatkowo obracam dwa trzy razy grzyby. Wysuszone grzyby wkładam do czystych suchych słoi , wkładam liść laurowy i dokładnie zakręcam słoje. Grzyby można również suszyć nawlekając pokrojone grzyby na nitkę i wieszając nad kaloryferem lub w ciepłym miejscu. Można również suszyć grzyby w nagrzanym piekarniku rozkładając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika w temperaturze 40 - 50 stopni.
Grzyby gotowe do przechowania.