Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
nóż, suszarka do suszenia grzybów,
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 9
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5664
Polecam.
Odsłon: 1080
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 138
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 378
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 9
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5664
Polecam.
Odsłon: 1080
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 138
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 378
Składniki
Moje grzyby były suszone w specjalnej suszarce. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry , następnie ułożyć w kolejnych warstwach suszarki. Suszarkę załączyć i po kilku godzinach grzyby będą idealnie wysuszone. Ja dodatkowo obracam dwa trzy razy grzyby. Wysuszone grzyby wkładam do czystych suchych słoi , wkładam liść laurowy i dokładnie zakręcam słoje. Grzyby można również suszyć nawlekając pokrojone grzyby na nitkę i wieszając nad kaloryferem lub w ciepłym miejscu. Można również suszyć grzyby w nagrzanym piekarniku rozkładając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika w temperaturze 40 - 50 stopni.
Grzyby gotowe do przechowania.