Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
nóż, suszarka do suszenia grzybów,
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 125
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 339
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2699
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 125
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 339
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2699
Składniki
Moje grzyby były suszone w specjalnej suszarce. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry , następnie ułożyć w kolejnych warstwach suszarki. Suszarkę załączyć i po kilku godzinach grzyby będą idealnie wysuszone. Ja dodatkowo obracam dwa trzy razy grzyby. Wysuszone grzyby wkładam do czystych suchych słoi , wkładam liść laurowy i dokładnie zakręcam słoje. Grzyby można również suszyć nawlekając pokrojone grzyby na nitkę i wieszając nad kaloryferem lub w ciepłym miejscu. Można również suszyć grzyby w nagrzanym piekarniku rozkładając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika w temperaturze 40 - 50 stopni.
Grzyby gotowe do przechowania.