Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2019
Dziś podam wam przepis na makaron z żółtek, jest przy nim sporo pracy ale warto smak nie do opisania. Musicie sami spróbować i ocenić czy warto, ja jestem zachwycona.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 144
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 144
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Do miski dodać mąkę i żółtka, wyrabiając dodać jedno całe jajko. Całość ugnieść - wyrobić do połączenia się mąki z jajkami.
Następnie dodać masło o temperaturze pokojowej. Wyrobić całość z masłem na gładką masę.
Na stolnicy lub stole wysypać mąkę, położyć połowę ciasta.
Dokładnie rozwałkować na bardzo cieniutki placek. Obsypać obficie mąką gotowy placek.
Zwinąć w rulon, można wcześniej rozwałkowany przeciąć na pół aby makaron był krótszy. Na desce położyć rulon i nożem ucinać dowolną grubość makaronu.
Tak przygotowany makaron rozłożyć na ściereczce.
Do garnka wlać wodę, posolić wrzucać gotowy makaron. I od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
Przelać na durszlak i za hartować zimną wodą.
Podawać kto z czym lubi u mnie na zamówienie męża z czarniną.