Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na bazie miodu, idealny do herbaty
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 291
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1012
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 291
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1012
Składniki
cytryny myjemy dokładnie i sparzamy wrzątkiem, po czym kroimy w plastry, wyciągając przy okazji pestki
imbir obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach bądź drobno siekamy w blenderze
w dużym słoju układamy plasterki cytryn przekładając imbirem, całość zalewamy miodem i odstawiamy na 24h, mieszamy delikatnie i gotowe, smacznego ;-)
a gdy już nam kwarantanna bokiem wyjdzie i chcemy sobie trochę humor poprawić to wlewamy do szklanki 50 ml białego rumu (lub wódki), 50 ml naszego syropu, wrzucamy kostkę lodu, całość uzupełniamy gazowaną wodą mineralną i... sączymy poprawiając sobie humor ;-)