Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na bazie miodu, idealny do herbaty
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1487
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1022
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1487
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1022
Składniki
cytryny myjemy dokładnie i sparzamy wrzątkiem, po czym kroimy w plastry, wyciągając przy okazji pestki
imbir obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach bądź drobno siekamy w blenderze
w dużym słoju układamy plasterki cytryn przekładając imbirem, całość zalewamy miodem i odstawiamy na 24h, mieszamy delikatnie i gotowe, smacznego ;-)
a gdy już nam kwarantanna bokiem wyjdzie i chcemy sobie trochę humor poprawić to wlewamy do szklanki 50 ml białego rumu (lub wódki), 50 ml naszego syropu, wrzucamy kostkę lodu, całość uzupełniamy gazowaną wodą mineralną i... sączymy poprawiając sobie humor ;-)