Do góry

Dodatki Przepis na:

Syrop cytrynowo - imbirowy

Syrop cytrynowo - imbirowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1850

Dodano:

Odsłon: 344

na bazie miodu, idealny do herbaty

Składniki

  • miód - 500 g
  • cytryny - 4-5 szt.
  • imbir - ok 300 g
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Syrop cytrynowo - imbirowy

Przygotowanie

  1. cytryny myjemy dokładnie i sparzamy wrzątkiem, po czym kroimy w plastry, wyciągając przy okazji pestki

  2. imbir obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach bądź drobno siekamy w blenderze

  3. w dużym słoju układamy plasterki cytryn przekładając imbirem, całość zalewamy miodem i odstawiamy na 24h, mieszamy delikatnie i gotowe, smacznego ;-)

  4. a gdy już nam kwarantanna bokiem wyjdzie i chcemy sobie trochę humor poprawić to wlewamy do szklanki 50 ml białego rumu (lub wódki), 50 ml naszego syropu, wrzucamy kostkę lodu, całość uzupełniamy gazowaną wodą mineralną i... sączymy poprawiając sobie humor ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń