Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu sposobów domowych na podniesieni odporności, natrafiłam na ten syrop z czosnku. Moja rodzina spożywa go od dawna. Polecam jest skuteczny.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 367
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Czosnek obieram, i przeciskam przez praskę, przekładam do słoika litrowego. Dodaję sok z cytryny. Do garnka wlewam wodę i zagotowuję ją. Odstawiam wodę z palnika. Miód rozpuszczam w kąpieli wodnej, tzn słoik z miodem wstawiam do garnka z wodą, zostawiam do rozpuszczenia. Miód rozpuściłam bo nie miał konsystencji płynnej. Lejący dodaję do czosnku i cytryny. Słoik zakręcam i wstawiam do lodówki na trzy dni. Po tym czasie syrop można pić. Przed użyciem mieszam miksturę i spożywam z kawałkami czosnku.Profilaktycznie 1 łyżka dziennie, w czasie choroby 4 łyżki na dobę. Syrop można przecedzić przez gazę, ja tego ie zrobiłam i postanowiłam pić z kawałkami czosnku.Przechowuję go w lodówce.