Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu sposobów domowych na podniesieni odporności, natrafiłam na ten syrop z czosnku. Moja rodzina spożywa go od dawna. Polecam jest skuteczny.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4877
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4877
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Składniki
Czosnek obieram, i przeciskam przez praskę, przekładam do słoika litrowego. Dodaję sok z cytryny. Do garnka wlewam wodę i zagotowuję ją. Odstawiam wodę z palnika. Miód rozpuszczam w kąpieli wodnej, tzn słoik z miodem wstawiam do garnka z wodą, zostawiam do rozpuszczenia. Miód rozpuściłam bo nie miał konsystencji płynnej. Lejący dodaję do czosnku i cytryny. Słoik zakręcam i wstawiam do lodówki na trzy dni. Po tym czasie syrop można pić. Przed użyciem mieszam miksturę i spożywam z kawałkami czosnku.Profilaktycznie 1 łyżka dziennie, w czasie choroby 4 łyżki na dobę. Syrop można przecedzić przez gazę, ja tego ie zrobiłam i postanowiłam pić z kawałkami czosnku.Przechowuję go w lodówce.