Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z sosny warto mieć pod ręką, gdy nastanie czas przeziębień. Jest znakomity na kaszel.A przy tym świetnie smakuje.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35311
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 97
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9159
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35311
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 97
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9159
Składniki
Zerwane młode pędy sosny delikatnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy na 1 centymetrowe kawałki.
Potem w słoiczku układamy na przemian warstwy pędów i cukru. Mniej więcej 3 cm pędów posypujemy 4 łyżkami cukru. Słoik zakręcamy i odstawiamy na słoneczne okno. Raz dziennie energicznie wstrząsamy słoikiem. Syrop w słoneczne dni będzie robił się w około 7 dni, w pochmurne trochę dłużej. Potem przez sitko przelewamy powstały syrop do mniejszego słoiczka. Przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu. Właściwości lecznicze zachowuje nawet przez kilka lat.