Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 240 stopni C . Ziemniaki obrałem ,naciąłem nożem w kilkumilimetrowych odstępach . Można to zrobić na dwa sposoby : ułożyć ziemniak na łyżce i nacinać ,aż nóż dotknie krawędzi łyżki : lub położyć ziemniak obok deseczki i kroić nożem tylko do wysokości deseczki. Następnie stopiłem masło ,posmarowałem nim ziemniaki ( część pozostawiłem aby użyć później ). Ułożyłem ziemniaki jeden obok drugiego w żaroodpornej formie ( wskazana płaska ), u mnie wysoka. Posoliłem ,piekłem ok. 30 minut. Posypałem tartą bułką ,skropiłem resztą masła i zapiekałem jeszcze ok. 10 minut. Na koniec posypałem parmezanem ,pozostawiłem w piekarniku jeszcze ok. 5 minut ( czas zależy od wzrokowej oceny ,ziemniaczki winny wyglądać smakowicie ).