Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki które dzisiaj przygotowałam wykorzystuję do różnego rodzaju zup - kremy. Są one moim ulubionym dodatkiem. Grzanki robi się bardzo prosto i szybko , a w dodatku ze zwykłego chleba najlepiej z dnia poprzedniego , albo jak nam zostaje chleb czerstwy pokroić, zamrozić i na grzanki jak znalazł gdy będą potrzebne.
nóż, deska, patelnia,
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
Kromki chleba kroimy w drobną nie za dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło klarowne i dodajemy nasze pokrojone w kostkę kromki. Podsmażymy mieszając, aż nasze grzanki będą chrupkie i pięknie zrumienione ( ja to lubię mocno podpieczone). Rada; Grzanki możemy również ułożyć na blasze skropić oliwą i piec w piekarniku aż uzyskają złoty kolor w temperaturze około 190 stopni. Możemy również po skropieniu oliwą obsypać grzanki ziołami , wymieszać i dopiero smażyć.
Pokrojone kromki.
Pokrojone kromki podczas pieczenia.