Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędliny przygotowane domowym sposobem zawsze dają nam pewność, że nie jemy "chemii" zawartej w wyrobach sklepowych.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 577
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18464
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 577
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18464
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Składniki
Marynata : piwo, miód, cynamon, kolendrę, kilka ziaren ziela angielskiego utartego grubo w moździerzu wymieszałem. Zapeklowaną szynkę posmarowałem przygotowaną marynatą . Wstawiłem do lodówki na dobę. Tak przygotowaną szynkę obwiązałem sznurkiem spożywczym. Powbijałem goździki ( ilość zależy od indywidualnych upodobań, można pominąć ). Podlałem kilkoma łyżkami piwa. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C , piekłem pod przykryciem ok. godzinę plus 35 minut na zrumienienie ( bez przykrycia ).