Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka na kanapki, któż nie lubi swojskich wędlinek oj chyba nie ma takich ludzi, przygotowanie mięsa z szynki w marynacie z pesto, czosnku i przyprawie do mięsa jest banalnie proste
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Kupioną szynkę wieprzową dobrze wymoczyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego z nadmiaru wody w której była płukana, osuszoną przełożyć do miski i na nią wyłożyć całe pesto z bazylią, wsypać przyprawę do mięsa oraz dodać przeciśnięty czosnek nie musi być drobno wyciśnięty mogą być kawałki czosnku, gdy już wszystko dodane wtedy za pomocą rąk dokładnie wmasować w szynkę przyprawy i odstawić przykryte folią aluminiową do lodówki na całą noc
Następnego dnia gdy już mamy piec szynkę przełożyć ją z całą zawartością z miski do woreczka w którym można piec mięsa, zawiązać go lub spiąć przyrządem do woreczków i przełożyć do blaszki. Wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec dwie godziny plus czas na rozgrzanie piekarnika, 10 minut przed końcem pieczenia zmniejszyć temperaturę na 150 stopni, szynkę w trakcie pieczenia co jakiś czas obracać na drugą stronę. W upieczonej i lekko przestygniętej szynce przeciąć worek i wyjąć szynkę na talerz do całkowitego ostygnięcia
Upieczona oczywiście lekko ostudzona bo nie mogli się doczekać szyneczka bardzo dobrze smakuje na przykład ze swojskim masłem które wczoraj robiłam jak również z listkiem świeżej sałaty masłowej a nawet jeżeli lubicie to z chrzanem lub ćwikłą. Szynka przygotowana samodzielnie smakuje rewelacyjnie także serdecznie polecam zwłaszcza z wykorzystaniem pesto