Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torta do patate brzmi dumnie. Ale po polsku też fajnie - babka ziemniaczana, kugel, pyrczok... Jak zwał, tak zwał, wyrośnięty, upieczony w piekarniku duży placek ziemniaczany :-) Bardzo prosty, ale smaczny dodatek do obiadu.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2949
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2949
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce (jak na placki). Dodaj mąkę, sól i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 200 stopni (góra - dół). Formę natłuść smalcem (ew. olejem). Przełóż do niej ciasto.
Piecz ok. 30 - 35 minut, aż góra się ładnie zrumieni. Podawaj na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.