Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torta do patate brzmi dumnie. Ale po polsku też fajnie - babka ziemniaczana, kugel, pyrczok... Jak zwał, tak zwał, wyrośnięty, upieczony w piekarniku duży placek ziemniaczany :-) Bardzo prosty, ale smaczny dodatek do obiadu.
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 468
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 19
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 468
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 19
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce (jak na placki). Dodaj mąkę, sól i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 200 stopni (góra - dół). Formę natłuść smalcem (ew. olejem). Przełóż do niej ciasto.
Piecz ok. 30 - 35 minut, aż góra się ładnie zrumieni. Podawaj na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.