Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torta do patate brzmi dumnie. Ale po polsku też fajnie - babka ziemniaczana, kugel, pyrczok... Jak zwał, tak zwał, wyrośnięty, upieczony w piekarniku duży placek ziemniaczany :-) Bardzo prosty, ale smaczny dodatek do obiadu.
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 284
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowan...
Odsłon: 41
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 876
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 180
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 284
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowan...
Odsłon: 41
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 876
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce (jak na placki). Dodaj mąkę, sól i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 200 stopni (góra - dół). Formę natłuść smalcem (ew. olejem). Przełóż do niej ciasto.
Piecz ok. 30 - 35 minut, aż góra się ładnie zrumieni. Podawaj na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.