Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszny grecki dip, idealny dodatek do grillowanych potraw. Mój ulubiony letni sos, kremowy i orzeźwiający w smaku. Ten klasyczny grecki sos również fantastycznie komponuje się z pieczonymi ziemniakami lub warzywami, ja uwielbiam go jako dodatek do cukinii w cieście. Przepis na nią znajdziecie również na blogu oraz moim kanale YouTube.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21980
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 70
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21980
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 70
Składniki
OGÓREK OBRAĆ I ZETRZEĆ GO NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. STRATY OGÓREK PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, DODAĆ ODROBINĘ SOLI ORAZ OCET. DOBRZE WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ NA BOK NA 15 MINUT. PO TYM CZASIE OGÓRKI WYPUSZCZA SOK, KTÓRY NALEŻY DOBRZE ODCISNĄĆ. DO OSOBNEJ MISKI WLAĆ JOGURT I PRZYPRAWIĆ GO PIEPRZEM, DODAĆ OLIWĘ, POSIEKANY KOPEREK ORAZ PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK.
NA KONIEC DODAĆ DOBRZE ODCIŚNIĘTE Z SOKU OGÓRKI. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ. SOS SPRÓBOWAĆ I EWENTUALNIE DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM. PODAWAĆ SCHŁODZONY. SMACZNEGO!