Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 491
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 139
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 253
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 148
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3835
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 491
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 139
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 253
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 148
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3835
Składniki
Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe
Mięso wraz z pokrojoną cebulą, liskami laurowymi oraz zielem angielskim umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i dusimy w piekarniku (pod przykryciem, temp. 200 stopni). Gdy mięso zmięknie, wyjmujemy z naczynia i studzimy. Następnie wraz z uduszoną cebulą mielimy na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową tak jak lubimy najbardziej. Jeśli mięsna pasta będzie zbyt sucha, podlewamy sosem powstałym z mięsa do uzyskania pożądanej, lekkiej konsystencji. Jeśli pasta będzie wędrowała jako nadzienie do pierogów/naleśników, wbijamy surowe jajko i dokładnie mieszamy.